Vanuit eigen aanplant in Zeeuws Vlaanderen (Westdorpe) zijn we in staat om Miscanthus rhizomen (wortelstokken) van de hoogste kwaliteit te leveren. Daarnaast stelt onze ervaring u in staat om u te ondersteunen bij de aanplant en teelt.

We hebben eigen nurseries waaruit we de wortelstokken rooien en zo direct controle hebben over het proces van de rhizoomvermeerdering. Er zal altijd gerooid worden uit vitale velden om topkwaliteit wortelstokken te leveren. Onderzoek en ervaringen worden benut om bij onze klanten de beste opkomst te realiseren.

Bij de opzet van de teelt van Miscanthus kunnen wij u op diverse manieren ondersteunen, afhankelijk van uw situatie kan een keuze worden gemaakt. Enerzijds kunnen we u ondersteunen in het gehele plantproces. Wat start bij advies over de grondvoorbereiding tot en met de aanplant met gespecialiseerde plantmachines. Anderzijds kunt u er ook voor kiezen om alleen rhizomen aan te kopen en de aanplant zelf te organiseren. We hanteren overigens geen minimale bestelhoeveelheden.

Bij deze geven we u graag een beeld van de tarieven die we hanteren. We adviseren u overigens om te planten met een dichtheid van ca 15.000 rhizomen per hectare. Zelf planten we op een raster van 75cm * 90cm.

Aantal rhizomenPrijs/ rhizoom
10€1,00
25€0,75
50€0,50
100€0,35
200€0,30
500€0,24
1.000€0,21
2.500€0,19
5.000€0,18
10.000€0,165
>10.000Prijs op aanvraag

Bovenstaande prijzen zijn Franco Westdorpe en excl. BTW. Op verzoek kunnen we u de rhizomen laten bezorgen per post/koerier. Deze kosten zullen worden doorberekend.

Tevens bestaat de mogelijkheid om ons te laten planten met onze plantmachine vanaf 1 hectare, neemt u voor een offerte contact met ons op.

Miscanthus giganteus (olifantsgras) - rhizoom
Miscanthus giganteus (olifantsgras) - perceel
Miscanthus giganteus (olifantsgras) - rhizomen
Miscanthus giganteus (olifantsgras) - rhizoom Miscanthus giganteus (olifantsgras) - perceel Miscanthus giganteus (olifantsgras) - rhizomen