Cradle Crops verzorgt de levering van olifantsgras rhizomen uit eigen vermeerderingsvelden en de aanplant hiervan met onze gespecialiseerde plantmachines. Daarnaast leveren wij geoogste Miscanthus in de gewenste vorm en adviseren wij u graag over de mogelijke toepassingen voor de Miscanthus oogst. Neemt u bij interesse in de teelt contact met ons op en wij doen u een vrijblijvende offerte toekomen. Wij verkopen plantmateriaal (rhizomen) en daarnaast kunt u bij ons geoogste Miscanthus (olifantsgras) kopen.

Levering rhizomen en aanplant Miscanthus

Vanuit aanplant in Zeeland is Cradle Crops in staat om rhizomen van de hoogste kwaliteit te leveren. Bij de opzet van de teelt van Miscanthus kunnen wij u op diverse manieren ondersteunen, afhankelijk van uw situatie kan een keuze worden gemaakt. Zo kunt u er voor kiezen om alleen rhizomen via Cradle Crops aan te kopen en verder de aanplant zelf te regelen. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om de aanplant met onze speciale plantmachines te realiseren. Door deze plantmachines in combinatie met een tractor met RTK GPS kan een optimale verdeling in het veld worden gegarandeerd. Door het incourante formaat van de rhizomen is dit met conventionele plantmachines lastig. De goede verdeling van de rhizomen in het veld zal uiteindelijk resulteren in grotere opbrengsten. Dit is reeds gebleken bij de plantlocaties aangeplant met deze machines. Dit is van groot belang gezien het feit dat Miscanthus eens in de 20 jaar aangeplant dient te worden.

Verkoop van geoogste Miscanthus

Naast de markt voor rizomen speelt Cradle Crops een rol in de verkoop van geoogste Miscanthus. Zeker wanneer u in Zeeuws Vlaanderen gevestigd bent kunnen we u ondersteunen in de afzet van uw oogst. Mocht u een behoefte aan geoogste Miscanthus dan vernemen wij uiteraard ook graag van u. De vorm waarin de Miscanthus geleverd zal worden, gebaald of gehakseld, zal in overeenstemming met u bepaald worden.

Samenwerken en advies voor optimalisatie/ ontwikkeling toepassingen

Heeft u een toepassing voor Miscanthus voor ogen en wilt u graag weten wat de haalbaarheid is dan vernemen wij graag van u. In deze zoektocht om het volledige potentieel van de teelt te benutten gaan wij graag samenwerkingsvormen aan.

Planten olifantsgras met RTK GPS
Services + Media & Downloads 5
Aanplant olifantsgras
Services + Media & Downloads 2
Drone Miscanthus foto
Miscanthus hakselen
Miscanthus oogst avond